Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka,
- płatki migdałowe,
- 2 łyżki mąki orkiszowej,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka papryki słodkiej,
- szczypta soli i pieprzu,
- 1 jajko.
Przygotowanie:
Filety lekko rozbić - przyprawić pieprzem, solą i papryką. Jajko rozkłóć. Przyprawione filety obtocz w jajku, następnie w mące a na koniec w płatkach migdałów. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filety. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż przez ok. 10 minut. Po upływie tego czasu przekręć filety na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 10 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Leczo z ogórków
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Placki ziemniaczane z pestkami dyni
Duszona kapusta kiszona
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY