Pierś z kurczaka w migdałach
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Pierś z kurczaka w migdałach

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka,
  • płatki migdałowe,
  • 2 łyżki mąki orkiszowej,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 1 jajko.

Przygotowanie:

Filety lekko rozbić - przyprawić pieprzem, solą i papryką. Jajko rozkłóć. Przyprawione filety obtocz w jajku, następnie w mące a na koniec w płatkach migdałów. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filety. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż przez ok. 10 minut. Po upływie tego czasu przekręć filety na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 10 minut.

 

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY