Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 ziemniak,
- 1 marchew,
- 1 pietruszka,
- bazylia,
- tymianek,
- papryka słodka,
- mielona kolendra,
- pieprz.
Przygotowanie:
Marchew, ziemniaka obierz i pokrój w talarki. Pierś z kurczaka pokrój np. w grubsze paski. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż kurczaka i warzywa. Całość dopraw przyprawami. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Leczo z ogórków
Placki ziemniaczane z pestkami dyni
Pierś z kurczaka w migdałach
Duszona kapusta kiszona
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY