Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pstrąg świeży,
- 1/2 cebuli,
- 4 różyczki brokuła,
- sok z cytryny,
- świeża pietruszka,
- ząbek czosnku,
- 1 pomidor,
- pieprz,
- tymianek.
Przygotowanie:
Pstrąga oczyść. Pomidory pokrój w ósemki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Środek ryby skrop sokiem z cytryny, dopraw pieprzem z zewnątrz i wewnątrz oraz tymiankiem. Do środka włóż natkę pietruszki i czosnek. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż przygotowaną rybę, połóż na wierz cebulę. Dodaj brokuł i pomidory. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Rybę z warzywami duś ok. 30 minut.
Łosoś z owocami
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
Pieczony łosoś ze szpinakiem
Filet z kurczaka w sosie jogurtowo - pietruszkowym z papryką
Kurczak na ostro
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY