Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pstrąg świeży,
  • 1/2 cebuli,
  • 4 różyczki brokuła,
  • sok z cytryny,
  • świeża pietruszka,
  • ząbek czosnku,
  • 1 pomidor,
  • pieprz,
  • tymianek.

Przygotowanie:

Pstrąga oczyść. Pomidory pokrój w ósemki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Środek ryby skrop sokiem z cytryny, dopraw pieprzem z zewnątrz i wewnątrz oraz tymiankiem. Do środka włóż natkę pietruszki i czosnek. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż przygotowaną rybę, połóż na wierz cebulę. Dodaj brokuł i pomidory. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Rybę z warzywami duś ok. 30 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY