Ocena:
5/5 | 1 głosów
Składniki:
- filet z kurczaka,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
- pieprz,
- natka pietruszki.
Przygotowanie:
Filet z kurczaka pokrój w kostkę i dopraw pieprzem. Paprykę pokrój w paseczki. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pierś z kurczaka i paprykę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś ok. 15 minut. Po upływie tego czasu dodaj jogurt i natkę pietruszki. Wymieszaj. Całość duś jeszcze ok. 10 minut.
Podawać z ryżem brązowym.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
 
Łosoś z owocami
 
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
 
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
 
Pieczony łosoś ze szpinakiem
 
Kurczak na ostro
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY

