Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z łososia,
- pieprz cytrynowy,
- 25 ml wody,
- masa szpinakowa:
	- szpinak świeży lub mrożony ok. 300 g,
- mały jogurt naturalny ok.150 g,
- 2 ząbki czosnku,
- pieprz.
 
Przygotowanie:
Masę szpinakową przygotuj wcześniej z podanych składników.
Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia, przypraw do pieprzem cytrynowym i wlej wodę. Przykryj i zmiejsz temperaturę na średnią. Po upływie 15 minut rozłóż wcześniej przygotowaną masę szpinakową na łososia. Całość gotuj jeszcze ok. 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
 
Łosoś z owocami
 
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
 
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
 
Filet z kurczaka w sosie jogurtowo - pietruszkowym z papryką
 
Kurczak na ostro
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY

