Lasagne
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych
wideoprzepisów

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Lasagne

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • makaron do lasagne,
  • sos beszamelowy,
    • 2 łyżka mąki,
    • 2 łyżki masła,
    • 2 szklanki mleka,
    • gałka muszkatołowa,
    • sól,
    • pieprz,
  • mięs mielone,
    • 0,5 kg mięsa mielonego,
    • 500 ml przecieru pomidorowego,
    • 2 ząbki czosnku,
    • pieprz, sól,
    • 1 mała cebula,
  • masa szpinakowa,
    • 1 opakowanie mrożonego szpinaki,
    • pół opakowania sera feta,
    • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
    • 2 ząbki czosnku,
    • 1 jajko,
    • pieprz.

Przygotowanie:

Mięso mielone:
Cebulę obierz, pokrój w piórka i podsmaż, dodaj mięso. Całość duś. Dodaj przecier pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw solą i pieprzem.

Masa szpinakowa:

Szpinak podsmaż na patelni, dodaj jajko, ser feta, jogurt i pieprz. Całość wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.

Sos beszamelowy:

W naczyniu rozpuść masło, dodaj mąkę i wlej mleko. Wymieszaj, poczekaj aż całość się zagotuje. Dodaj gałkę muszkatołową, pieprz i sól.

Przygotowanie Lasagne:

W naczyniu Sammi układaj warstwami: makaron do lasagne, mięso mielone, masa szpinakowa, makaron do lasagne, sos beszamelowy, mięso mielone, masa szpinakowa, makaron do lasagne, na wierzch wylej sos beszamelowy. Przykryj i piecz ok. 5 minut na dużym ogniu. Po upływie tego czasu zmniejsz temperaturę na średnią przez ok. 40 minut.

Pomiędzy warstwami można położyć ser żółty.

INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pizza

Pizza

Tarta szpinakowa

Tarta szpinakowa

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY