Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1 cytryna,
- pieprz.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i dopraw pieprzem. Cytryne przekrój na pół. Z jednej połówki wyciśnij sok, a drugą połówkę pokrój w plasterki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na duzym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż doprawioną pierś, skrop ją sokiem z cytryny, a na wierz połóż plasterki cytryny. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś przez ok. 20 minut.
Podawać z ryżem brązowym.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Medaliony z łososia ze szpinakiem
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Jabłka z cynamonem
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY