Cytrynowy kurczak
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Cytrynowy kurczak

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 1 cytryna,
  • pieprz.

 

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i dopraw pieprzem. Cytryne przekrój na pół. Z jednej połówki wyciśnij sok, a drugą połówkę pokrój w plasterki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na duzym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż doprawioną pierś, skrop ją sokiem z cytryny, a na wierz połóż plasterki cytryny. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś przez ok. 20 minut.

Podawać z ryżem brązowym.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY