Ocena:
2.9/5 | 9 głosów
Składniki:
- 0,5 kg surowej szynki,
- 1 jajko,
- pieprz,
- papryka słodka,
- natka pietruszki,
- 2 łyżki otręb pszennych,
- sos (ok. 6 łyżek jogurtu naturalnego, 1 łyżka mąki, pieprz, koperek).
Przygotowanie:
Mięso z szynki zmiel w maszynce. Do mięsa dodaj jajko, pieprz, paprykę słodką, natkę pietruszki i otręby pszenne. Wymieszaj i uformuj kuleczki na kształt pulpecików.
Składniki na sos wymieszaj.
Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pulpeciki, przykryj zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Po upływie k. 15 minut przekręć pulpety na drugą stronę, zalej sosem, przykryj i smaż je jeszcze ok. 10 minut.
Łosoś z warzywami
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Placuszki z kukurydzą i groszkiem
Pierś z kurczaka z warzywami
Pierś z kurczaka z czosnkiem i imbirem
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY