Pierś z kurczaka z czosnkiem i imbirem
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

Naczynie SAMMI- bez wysiłku ograniczysz kalorie w swojej diecie. Gotuj z garnkiem SAMMI - lekkostrawnie, smacznie i wyjątkowo łatwo

Pierś z kurczaka z czosnkiem i imbirem

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,
  • 1 marchew,
  • marynata:
    • 5 łyżek oleju,
    • sok z 1/2 cytryny,
    • 1 ząbek czosnku,
    • przyprawy: imbir, cząber, słodka papryka, lubczyk, pieprz.

Przygotowanie:

Wymieszaj składniki na marynatę. Zamarynuj filety z kurczaka w przygotowanej marynacie i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.

Marchew obierz i pokrój w talarki. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filety z kurczaka i marchewkę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie ok. 10 minut przekręć pierś na drugą stronę. Smaż kolejne 10 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY