Ocena:
3.2/5 | 6 głosów
Składniki:
- 2 udka z kurczaka (wytrybowane),
- 2 marchewki,
- 1/2 batata,
- 1 ząbek czosnku,
- przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz.
Przygotowanie:
Udka natrzyj czosnkiem i przyprawami. Marchewkę i batata obierz, a następnie pokrój w talarki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż udka i warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią i duś ok. 20 minut.
Podawać z młodymi ziemniakami lub batatami.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Risotto z warzywami
Fasolka szaparagowa na czerwono
Bezmięsne leczo
Dorsz z dynią
Kurczak z brokułem
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY