Ocena:
2/5 | 3 głosów
Składniki:
- po 1/2 papryki, czerwonej, zielonej, żółtej,
- 1/4 małej dyni,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 szklanka przecieru pomidorowego,
- papryka słodka, zioła prowansalskie, pieprz.
Przygotowanie:
Dynię i cebulę obierz. Paprykę, dynię i cebulę pokój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno pokrój. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pokrojone warzywa, dodaj przyprawy i wlej przecier pomidorowy. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 30 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Risotto z warzywami

Duszone udko z kurczaka z marchewką

Fasolka szaparagowa na czerwono

Dorsz z dynią

Kurczak z brokułem
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY