Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 filety z dorsza,
- 1/4 małej dyni,
- 1/2 cukinii,
- 1/2 dużej cebuli,
- 1 ząbek czosnku,
- sok z 1/2 cytryny,
- pieprz, lubczyk, gałka muszkatołowa.
Przygotowanie:
Dynię i cebulę obierz. Cukinię, dynię i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż warzywa. Dopraw pieprzem, lubczykiem i gałką muszkatołową. Na warzywa połóż filety. Dopraw je sokiem z cytryny i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 30 minut.
Podawać z ryżem brązowym.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Risotto z warzywami
Duszone udko z kurczaka z marchewką
Fasolka szaparagowa na czerwono
Bezmięsne leczo
Kurczak z brokułem
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY