Dorsz z dynią
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych
wideoprzepisów

Dieta dla cukrzyka . Tylko w naczyniu SAMMI usmażysz mięsa i ryby bez tłuszczu i ugotujesz warzywa bez wody

Dorsz z dynią

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • 2 filety z dorsza,
  • 1/4 małej dyni,
  • 1/2 cukinii,
  • 1/2 dużej cebuli,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • pieprz, lubczyk, gałka muszkatołowa.

Przygotowanie:

Dynię i cebulę obierz. Cukinię, dynię i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż warzywa. Dopraw pieprzem, lubczykiem i gałką muszkatołową. Na warzywa połóż filety. Dopraw je sokiem z cytryny i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 30 minut.

Podawać z ryżem brązowym.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY