Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składnki:
- 1/2 szklanki kaszy gryczanej,
- 1 szklaka wody,
- 2 ząbki czosnku,
- 5 pieczarek,
- 1/4 dużego selera,
- pieprz,
- posiekana natka pietruszki do posypania.
Przygotowanie:
Pieczarki pokrój w ćwiartki, seler w drobną kostkę. Do naczynia wlej wodę i wsyp kaszę. Dodaj warzywa i przypraw pieprzem. Przykryj i gotuj na dużym ogniu do momentu zagotowania wody. Gdy woda się zagotuje zmniejsz temperaturę na średnią i całość gotuj ok. 25 minut. Na koniec podyp natką pietruszki.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Dorsz z warzywami
Dorsz w marynacie
Dynia w panierce
Pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY