Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z dorsza,
- 4 ząbki czosnku,
- natka pietruszki,
- sok z 1/2 cytryny,
- pieprz cytrynowy,
- 2 ziemniaki.
Przygotowanie:
Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do miseczki wyciśnij czosnkek, dodaj natkę pietruszki, sok z cytryny i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż rybę i nasmaruj go wcześniej przygotowaną pastą, dodaj pokrojone ziemniaki.Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość piecz ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Placuszki z jabłkami
Pierś z kurczaka z kalafiorem
Kurczak w sosie pomidorowym
Duszony dorsz z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY