Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 małe jabłka,
- 1 jajko,
- 3 łyżki mąki orkiszowej,
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka cukru,
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego.
Przygotowanie:
Jabłka obierz i pokrój w drobne kawałki. Do mąki orkiszowej dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtko, cukier, cynamon, ekstrakt z wanilii, jogurt, pokrojone jabłka. Białko ubij na sztywną pianę i dodaj do otrzymanej masy. Wymieszaj.
Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wyłóż ciasto formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Po upływnie 10 minut przekręć placuszki na drugą stronę i smaż je jeszcze ok. 10 minut.
Ryba z czosnkiem
Pierś z kurczaka z kalafiorem
Kurczak w sosie pomidorowym
Duszony dorsz z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY