Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z kurczaka,
- 1 marchewka,
- 5 różyczek brokułu,
- marynata,
- 50 ml oliwy z oliwek,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka startego imbiru,
- sok z 1/2 limonki,
- pieprz.
Przygotowanie:
Filet z kurczaka rozbij. Przygotuj marynatę z podanych składników. Włóż filet z kurczaka do marynaty na ok. 20 minut. Marchew obierz i pokój w talarki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż zamarynowany filet z piersi kurczaka i warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Po 15 minutach przekręć filet na druga stronę i smaż jeszcze ok. 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Kurczak curry z warzywami
Gulasz drobiowy
Duszone udko z kurczaka z marchewką
Danie rybne z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY