Sammi na kempingu

Sammi na kempingu

Garnek Sammi to jedyne na świecie naczynie o podwójnych ściankach do smażenia bez tłuszczu. Niewiele osób jednak wie , że dzięki podwójnym ściankom naczynie świetnie sprawdza się jako piekarnik podczas gotowania w plenerze . Przygotowane na kempingu posiłki nie różnią się od tych , które przyrządzamy w domu a gotowanie jest łatwiejsze niż w tradycyjnych naczyniach.

 

W garnku możemy upiec obiadową porcję dowolnego mięsa. Jeśli mamy już dość smaku pieczonych potraw, to dolewając odrobinę wody możemy przygotować szybko i bez wysiłku na przykład duszoną wieprzowinę z warzywami . Równie łatwo przygotujemy dania z ryb lub drobiu .

 

W naczyniu Sammi możemy przygotować bez wcześniejszego rozmrażania

praktycznie każdy rodzaj mrożonych potraw dostępnych w najbliższym sklepie .

Potrzebujemy kilkanaście minut , żeby odpiec mrożone pierogi, pyzy czy rybne paluszki.

Włożone do garnka produkty powoli się odmrożą a następnie upieką.

 

Kolejną niewątpliwą zaletą garnka jest możliwość gotowania potraw jednogarnkowych .

Przygotowanie risotta dla całej rodziny zajmuje tylko chwilę a urlop nie musi kojarzyć się z długim i uciążliwym staniem przy kuchni . W ten sam sposób możemy przygotować potrawy z kaszy gryczanej lub jaglanej .

 

Jeśli jesteś z jakiegoś powodu na diecie to nawet w plenerze w garnku SAMMI ugotujesz łatwo i bez wysiłku odpowiednie dla siebie potrawy.

Ponad 100 dietetycznych videoprzepisów możesz obejrzeć na naszej stronie www.sammi.com.pl

newsletter