Potrawy bezmięsne

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Potrawy bezmięsne

Kasza gryczana z pieczarkami

Kasza gryczana z pieczarkami

Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

Omlet

Omlet

Placki ziemniaczane z pestkami dyni

Placki ziemniaczane z pestkami dyni

Marchew z groszkiem

Marchew z groszkiem

Placuszki z kukurydzą i groszkiem

Placuszki z kukurydzą i groszkiem

Dynia w panierce

Dynia w panierce

Placuszki dyniowe

Placuszki dyniowe

Duszona kapusta kiszona

Duszona kapusta kiszona

Bezmięsne leczo

Bezmięsne leczo

Placki wegetariańskie

Placki wegetariańskie

Cukinia z serkiem

Cukinia z serkiem

Placki marchewkowe

Placki marchewkowe

Fasolka szaparagowa na czerwono

Fasolka szaparagowa na czerwono

newsletter