Pierś z kurczaka z kalafiorem
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania?

Zadzwoń 502 208 456
Garnek dostępny w 4 rozmiarach.

Odpowiednia dieta poprawia stan zdrowia i zwiększa odporność naszego organizmu

Pierś z kurczaka z kalafiorem

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 4 różyczki kalafiora,
  • marynata:
    •  łyżeczki musztardy,
    • zioła: oregano, zioła prowansalskie.

 

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Musztardę wymieszaj z ziołami i dodaj do pokrojonej piersi. Wymieszaj.

Naczynie Sammi rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Włóż do rozgrzanego naczynia wcześniej przygotowaną pierś z kurczaka i różyczki kalafiora. Przykryj. Zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Smaż ok. 20 minut.

Podawać z kaszą jęczmienną perłową.