Omlet z warzywami

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Omlet z warzywami

Składniki:

  • 2 jajka,
  • 1/2 pomidora,
  • 1/2 cebuli,
  • 1/2 papryki,
  • 3 łyżki sera żołtego,
  • szczypiorek,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Pomidora, paprykę pokrój w kostę, cebulę i szczypiorek posiekaj. Wymieszaj wszystkie skladniki. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wlej przygotowaną masę, przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok. 10 minut.

newsletter