Łosoś z warzywami

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Łosoś z warzywami

Składniki:

- filet z łososia,

- 4 różyczki brokułu,

- 1 marchew,

- ½ szklanki zielonego groszku,

- 1 szklanka fasolki szparagowej,

- pieprz,

- natka pietruszki do dekoracji.

 

Przygotowanie:

Marchew obierz i pokrój w talarki. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia – posyp go pieprzem, dodaj warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś  przez ok. 25 minut.

Podawać z ryżem.

newsletter