Łosoś z owocami

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Łosoś z owocami

Składniki:

  • filet z łososia,
  • 1 łyżki octu winnego,
  • 1/2 cebuli,
  • natka pietruszki,
  • pieprz,
  • 1/2 pomarańczy,
  • owoce sezonowe (jabłka, truskawki).

Przygotowanie:

Jabłko obierz i pokrój w ósemki. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia i jabłko. Dopraw rybę pieprzem i posyp natką pietruszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut. Podawaj z truskawami i pomarańczą.

newsletter