Leczo z ogórków

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Leczo z ogórków

Składniki:

  • 1 ogórek wężowy,
  • 1/2 dużej cebuli,
  • 1 pomidor,
  • 1/2 papryki,
  • papryka w proszku,
  • 1/2 łyżeczki majreanku,
  • 2 kiełbaski.

Przygotowanie:

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę, pomidor i ogórek pokrój w kostkę, a kiełbaski pokrój w plasterki. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż warzywa oraz kiełbasę, przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 30 minut.

newsletter