Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1/2 cukinii,
- ząbek czosnku,
- 3-4 łyżki jogurtu,
- zioła: oregano, zioła prowansalskie,
- starty parmezan.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka i cukinię pokrój w kostkę. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóź pierś z kurczaka, cukinię i dodaj przyprawy. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut. Na koniec dodaj jogurt naturalny i wymieszaj. Przykryj i duś jeszcze ok.5 minut. Na koniec całość posyp startym serem i pozostaw pod przykryciem na ok. 3 minuty.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY