Kurczak w ziołach i winie
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania?

Zadzwoń 502 208 456
Garnek dostępny w 4 rozmiarach.

Odpowiednia dieta poprawia stan zdrowia i zwiększa odporność naszego organizmu

Kurczak w ziołach i winie

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 5 śliwek suszonych,
  • 1/2 cebuli,
  • ok. 50 ml czerwonego wina,
  • zioła prowansalskie.

 

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z ziołami prowansalskimi, a śliwki pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pierś z kurczaka. Smaż przez ok. 5 minut nie zmniejszając temperatury. Po upływie tego czasu dodaj do naczynia śliwki, cebulę i wlej wino. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.

Podawać z ryżem brązowym.