Kurczak na ostro
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania?

Zadzwoń 502 208 456
Garnek dostępny w 4 rozmiarach.

Odpowiednia dieta poprawia stan zdrowia i zwiększa odporność naszego organizmu

Kurczak na ostro

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • ½ puszki pomidorów,
  • ½ czerwonej papryki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ½ cukinii,
  • pieprz, zioła prowansalskie, bazylia.

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić wyciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Naczynie rozgrzać przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Pokrojoną pierś z kurczaka, cukinię i paprykę i pomidory włóż do rozgrzanego naczynia. Przykryj i zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Całość duś ok. 10 minut, dodaj kukurydzę. Po kolejnych 10 minutach potrawa gotowa.

Podawać z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym al dente.