Indyk w śliwce
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania?

Zadzwoń 502 208 456
Garnek dostępny w 4 rozmiarach.

Odpowiednia dieta poprawia stan zdrowia i zwiększa odporność naszego organizmu

Indyk w śliwce

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z indyka
  • 1/2 cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 5 śliwek suszonych,
  • 2 łyżki powideł,
  • 50 ml wina czerownego,
  • pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Pierś z indyka pokrój w kostkę.Cebulę obierz i pokój w piórka, czosnek posiekaj. Śliwki pokrój na mniejsze części. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pierś z indyka, cebylę i czosnek. Smaż przez ok. 5 minut nie zmiejszając temperatury. Po upływie 5 minut dodaj śliwki, powidła i wlej wino. Przykryj i zmniejsz temperatuę na średnią. Całość duś jeszcze ok. 20 minut.

Podawać z kaszą gryczaną.