Filet z kurczaka w sosie jogurtowo - pietruszkowym z papryką
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania?

Zadzwoń 502 208 456
Garnek dostępny w 4 rozmiarach.

Odpowiednia dieta poprawia stan zdrowia i zwiększa odporność naszego organizmu

Filet z kurczaka w sosie jogurtowo - pietruszkowym z papryką

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • filet z kurczaka,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
  • pieprz,
  • natka pietruszki.

Przygotowanie:

Filet z kurczaka pokrój w kostkę i dopraw pieprzem. Paprykę pokrój w paseczki. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pierś z kurczaka i paprykę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś ok. 15 minut. Po upływie tego czasu dodaj jogurt i natkę pietruszki. Wymieszaj. Całość duś jeszcze ok. 10 minut.

Podawać z ryżem brązowym.