Filet z kurczaka w otrębach pszennych
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania?

Zadzwoń 502 208 456
Garnek dostępny w 4 rozmiarach.

Odpowiednia dieta poprawia stan zdrowia i zwiększa odporność naszego organizmu

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 4 łyżki otrąb pszennych,
  • 1/2 buraka,
  • 1/2 dużej cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szczypta pieprzu,
  • mielona słodka i ostra papryka.

Przygotowanie:

W miseczce wymieszaj otręby pszenne z pieprzem i papryką. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z powstałą sypką masą. Burak, cebulę i czosnek pokrój w plasterki, cebulę w piórka. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż obtoczoną w posypce pierś z kurczaka oraz pokrojone warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.