Fasolka szaparagowa na czerwono

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Fasolka szaparagowa na czerwono

Składniki:

  • fasolka szparagowa świeża lub mrożona,

  • ¼ pora,

  • ½ czerwonej papryki,

  • 1 pomidor,

  • natka pietruszki,

  • pieprz.

 

Przygotowanie:

Por pokrój w krążki, paprykę w słupki, a pomidora w kostkę. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Całość duś ok. 20 minut.

 

INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Omlet z warzywami

Omlet z warzywami

newsletter