Dieta - przewlekłe zapalenie trzustki

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Dieta - przewlekłe zapalenie trzustki

Zapoznaj się z zasadami odżywiania opracowanymi przez zespół dietetyków ŚCCS w Zabrzu na podstawie wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia w W-wie

Zobacz szczegóły

Cukinia z serkiem

Cukinia z serkiem

Pilaw z kurczakiem i marchewką

Pilaw z kurczakiem i marchewką

Kurczak z cukinią

Kurczak z cukinią

Dorsz z warzywami

Dorsz z warzywami

Dorsz z jabłkami

Dorsz z jabłkami

Kurczak z warzywami

Kurczak z warzywami

Dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

Pałki z kurczaka z pomidorami

Pałki z kurczaka z pomidorami

Pulpety z kaszą manną

Pulpety z kaszą manną

newsletter