Dieta - otyłość

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Dieta - otyłość

Przepisy ze wszystkich diet mogą byś stosowane przy nadwadze/otyłości

Zapoznaj się z zasadami racjonalnego odżywiania opracowanymi przez zespół dietetyków ŚCCS w Zabrzu na podstawie wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia w W-wie

Zobacz szczegóły

Pulpeciki pietruszkowe w sosie koperkowym

Pulpeciki pietruszkowe w sosie koperkowym

Łosoś z warzywami

Łosoś z warzywami

Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Placuszki z kukurydzą i groszkiem

Placuszki z kukurydzą i groszkiem

Pierś z kurczaka z warzywami

Pierś z kurczaka z warzywami

Pierś z kurczaka z czosnkiem i imbirem

Pierś z kurczaka z czosnkiem i imbirem

newsletter