Dieta - nadciśnienie tętnicze

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Dieta - nadciśnienie tętnicze

Zapoznaj się z zasadami odżywiania opracowanymi przez zespół dietetyków ŚCCS w Zabrzu na podstawie wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia w W-wie

Zobacz szczegóły

Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

Duszone udko z kurczaka z marchewką

Duszone udko z kurczaka z marchewką

Fasolka szaparagowa na czerwono

Fasolka szaparagowa na czerwono

Bezmięsne leczo

Bezmięsne leczo

Dorsz z dynią

Dorsz z dynią

Kurczak z brokułem

Kurczak z brokułem

newsletter