Dieta - miażdżyca
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni , jeśli nie będzie działał jak na filmach oddamy pieniądze
Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów ,

Masz pytania? Chcesz złożyć zamówienie telefonicznie ?
Zadzwoń 793-369-556 .,

SAMMI - jedyne na świecie naczynie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu

Dieta - miażdżyca

Wystarczy 20-30 minut , aby w jednym tylko naczyniu, prosto i bez wysiłku przygotować  dietetyczne danie odpowiednie przy miażdźycy zachowując przy tym bogaty smak i wartości odżywcze potraw. Umożliwia to wyjątkowa konstrukcja naczynia, której sekretem są podwójne ścianki. Naczynie SAMMI  łączy w sobie funkcję piekarnika, patelni, garnka i parowaru. Pozwala to na smażenie/pieczenie świeżych i mrożonych mięs i ryb bez tłuszczu. Do gotowania warzyw wystarczy zawarta w nich woda

 

Zobacz zalecenia dietetyka

Metody odróbki żywności : grillowanie, opiekanie na ruszcie, gotowanie na parze, pieczenie w piekarniku, gotowanie, duszenie. Wszystko bez dodatku tłuszczu.

Należy wprowadzić do codziennego jadłospisu odpowiedni rodzaj tłuszczy. Dieta powinna obfitować w tłuszcze roślinne: oleje (rzepakowy, słonecznikowy, sojowy), oliwę z oliwek. Wskazane jest również spożywanie tłustych ryb (makrela, śledzie, tuńczyk, łosoś, halibut). Tłuszcze tych ryb są źródłem kwasów omega-3.

Istotny wpływ w diecie ma błonnik, którego źródłem są warzywa i owoce (najlepiej spożywane w postaci surowej). Bardzo dużo błonnika znajduje się w płatkach owsianych, w pełnoziarnistych produktach zbożowych (ciemne pieczywo, razowe lub orkiszowe makarony, gruboziarniste kasze).

Posiłki powinny być zróżnicowane. Powinno się jeść 4-5 posiłków, mniej więcej o tej samej porze każdego dnia.

Należy ograniczyć spożycie produktów bogatych w cholesterol. Niewskazane są tłuste wędliny i mięsa, jajka . Tłusty nabiał powinno się zastąpić: chudymi twarogami, jogurtami. Nie zaleca się słodyczy, potraw słonych, typu fast food.

 

Filmy poniżej pokazują rzeczywisty czas i sposób przygotowania potraw