Dieta - kamica nerkowa

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Dieta - kamica nerkowa

Zapoznaj się z zasadami odżywiania opracowanymi przez zespół dietetyków ŚCCS w Zabrzu na podstawie wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia w W-wie

Zobacz szczegóły

Ryba z czosnkiem

Ryba z czosnkiem

Placuszki z jabłkami

Placuszki z jabłkami

Pierś z kurczaka z kalafiorem

Pierś z kurczaka z kalafiorem

Kurczak w sosie pomidorowym

Kurczak w sosie pomidorowym

Duszony dorsz z warzywami

Duszony dorsz z warzywami

newsletter