Dieta - cukrzyca

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Dieta - cukrzyca

Zapoznaj się z zasadami odżywiania opracowanymi przez zespół dietetyków ŚCCS w Zabrzu na podstawie wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia w W-wie

Zobacz szczegóły

Kurczak z brokułem

Kurczak z brokułem

Dorsz z batatami

Dorsz z batatami

Placuszki dyniowe

Placuszki dyniowe

Dorsz z dynią

Dorsz z dynią

Bezmięsne leczo

Bezmięsne leczo

Placki wegetariańskie

Placki wegetariańskie

Fasolka szaparagowa na czerwono

Fasolka szaparagowa na czerwono

Kurczak z kalafiorem

Kurczak z kalafiorem

Indyk z warzywami

Indyk z warzywami

newsletter