Danie rybne z warzywami

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Danie rybne z warzywami

Składniki:

  • filet z łososia,
  • pół czerwonej papryki,
  • pół cukinii,
  • pół cebuli,
  • natka pietruszki,
  • koperek,
  • pieprz cytrynowy.

Przygotowanie:

Filet z łososia pokój na mniejsze części i natrzyj pieprzem. Paprykę, cukinię i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż rybę i warzywa. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki i koperek. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 30 minut.

newsletter